Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 20 2019
Senaste Nytt

Ramböll vill bygga förbindelse i Norrtälje

Bild: Ramböll
Bild: Ramböll
Publicerad av
Henrik Ståhl - 24 maj 2016

Rambölls bro Vingspann är ett av fyra förslag för Norrtäljes nya landmärke, en öppningsbar gång- och cykelbro som förbinder den nya stadsdelen Norrtälje hamn med Societetsparken. Förslagen presenterades nyligen och nu kan allmänheten rösta på sin favorit.

I förra veckan presenterades broförslagen av de fyra aktörer som gått vidare i processen. Rambölls bidrag heter Vingspann och är en klaffbro inspirerad av naturen med ett utbrett vingspann på väg att lyfta. Stephen James, arkitekt på Ramböll i Storbritannien, har stöttat det svenska teamet i arbetet.

− Bron kommer bidra till hamnens karaktär och väljer de vårt förslag blir dessutom öppningen ett skådespel som kan ge Norrtälje ytterligare en attraktion under många år framöver. Bron är unik i sin karaktär och blir ett synligt landmärke både från farleden och inifrån staden, säger Christer Carlsson som är uppdragsledare för projektet i ett pressmeddelande.

Omröstningen pågår till den 17 juni, parallellt med att en bedömningsgrupp bestående av arkitekter, förvaltare och konstruktionskunniga granskar förslagen. Vilket förslag Norrtälje hamn väljer att gå vidare med kommer presenteras före midsommar. 2018 ska den nya bron stå klar.

Om Norrtälje hamnNorrtälje hamn beskrivs som stadens nya mötesplats och en levande stadsdel för barn, båtar och bad. Utbygganden av Norrtälje hamn kommer till 2030 att ge 2 000 nya bostäder för upp mot 5 000 boende och den nya stadsdelen blir en förlängning och fördubbling av Norrtäljes stadskärna. Här ska det byggas parker, torg, kajstråk och mängder av ytor för handel, rekreation, service och kultur.

Annons

Annons

Annons