Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 25 2019
Senaste Nytt

Nyréns ställer ut i Venedig

Hornsbergs strandpark. Foto: Åke E:son Lindman
Hornsbergs strandpark. Foto: Åke E:son Lindman
Publicerad av
Henrik Ståhl - 25 maj 2016

Arkitekturbiennalen i Venedig invigs i morgon och Nyréns Arkitektkontor finns på plats. Landskapsarkitekt Bengt Isling och Nyréns är inbjudna att medverka i utställningen ”Time Space Existence” och presenterar där olika projekt i typiska stockholmslandskap.

- Vi åker dit för att visa tre projekt där stadsbyggande, parker och landskapsprojekt varit beroende av platsen. Våra projekt är typiskt ”Nyrénska” med omsorgsfulla lösningar och noggranna detaljer där vi tänker in människan som ska bo och vistas där. Jag är glad och stolt då det är prestigefyllt att få visa upp det vi jobbar med i Venedig, säger Bengt Isling i ett pressmeddelande..

Nyréns tar med sig en stor modell där tre verkliga objekt fogats ihop till ett där topografi, geologi och klimat vävts samman. Projekten som visas är Årstabergsparken, Norra Bantorget och Hornsbergs Strandpark. Nyréns är också representerade i den nordiska paviljongen, även där med Hornsbergs Strandpark.

Biennalen, Mostra Internazionale di Architettura, äger rum vartannat år och är den största och viktigaste internationella arenan och mötesplatsen för arkitektur.

Arkitekturbiennalen har öppet från den 28 maj till 27 november 2016. 

Annons

Annons

Annons