Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 23 2019
Senaste Nytt

Landskapsanpassat i Gustavsberg

Bild: Kod Arkitekter
Bild: Kod Arkitekter
Publicerad av
Henrik Ståhl - 25 maj 2016

Kod Arkitekter har tillsammans med Landskapslaget tagit fram ett förslag till nya bostäder för Kråkberget i Gustavsberg. Förslaget är en del av ett parallellt uppdrag för Värmdö kommun gällande utvecklingen av Gustavsberg. Bebyggelsen är indelad i två områden: Kråkbyn och Skogsbyn.

– Det här är byggnader i ett väldigt natur- och centrumnära läge, specialanpassade för att ta så stor hänsyn till omgivningarna som möjligt, säger Sanna Hederus, chefsarkitekt på Kod Arkitekter i ett pressmeddelande.

Utställning och medborgardialogI ett tidigare skede i uppdraget har även ett gestaltningsförslag för centrala Gustavsberg presenterats, förslaget gällande Kråkberget är ett resultat av en fördjupning i ett särskilt delområde. De övriga arkitektkontoren som valts ut för det parallella uppdraget är White arkitekter, Mandaworks/Adept och CF Møller Architects.

I veckan visas samtliga förslag i en utställning i Runda huset i Gustavsberg. Lördagen 4 juni anordnas en medborgardialog i kommunhuset där Kod Arkitekter medverkar.

Fakta:

TeamI det övergripande gestaltningsförslaget för centrala Gustavsberg ingick Kod Arkitekter i ett team tillsammans med Landskapslaget, Trafikutredningsbyrån, Sustopia, Evidens, Structor och Nyréns Kulturmiljö.

UppdragGestaltningsförslag, parallellt uppdrag

PlatsGustavsberg, Värmdö kommun

Medverkande från Kod ArkitekterSanna Hederus, Magnus Schön, Lina Nilsson, Karl Svanteson

BeställareVärmdö kommun

Annons

Annons

Annons