Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Slättö vann markanvisning

Bild: C.F. Møller arkitekter
Bild: C.F. Møller arkitekter
Publicerad av
Henrik Ståhl - 01 jun 2016

Slättö vann markanvisningen för bostadsområdet Örnsro i Örebro med sitt förslag Örnsro Trästad, som utformats i samarbete med C.F. Møller arkitekter. Slättö ska producera 250 lägenheter med planerad byggstart i slutet av 2017.

 Totalt 26 bidrag deltog initialt i markansvisningstävlingen, 5 gick vidare och slutligen återstod en. Utdrag i tävlingsjuryns motivering och utlåtande kring Slättö och C.F. Møllers förslag;

”Det konceptuellt starkaste förslaget som övertygar med sin lekfullhet och kraft. Här finns en råhet som är besläktad med den industriella kontexten och samtidigt ett vänligt anslag med de avsmalnande huskropparna i trä. Med ett tillsynes enkelt grepp skapas en tät, och samtidigt luftig, spännande struktur på platsen, som både kräver och tål något extra. Örnsro Trästad skapar förutsättningar att etablera platsen och sätta stadsdelen på kartan med ett unikt område som bidrar till att länka samman staden med ån.”

 Örnsro Trästad är sammansatt av flera bostadshus med varierande höjd. Aktivitetstråket och kvartersgatan genom området kopplar samman de befintliga promenadstråken längs Svartån med omkringliggande kvarter. 

 

 

Annons

Annons

Annons