Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 20 2019
Senaste Nytt

Språkcafé vann arkitektpris

Ahmed Alaydi och Sandra Oliveira e Costa. Foto: Sveriges Arkitekter Stockholm
Ahmed Alaydi och Sandra Oliveira e Costa. Foto: Sveriges Arkitekter Stockholm
Publicerad av
Henrik Ståhl - 02 jun 2016

Stockholms Arkitektförenings pris 2016 har delats ut till Arkitektur Språkcafé och dess grundare Sandra Oliveira e Costa och Ahmed Alaydi. Caféet har blivit en mötesplats mellan Stockholms nya och etablerade arkitekter och valdes ut av totalt tre nominerade.

– Ett otroligt fint initiativ, där Arkitektur Språkcafé visar att det går att ta integrationen i egna händer och där vi arkitekter kan vara med och påverka, säger Carolina Wikström från Stockholms arkitektförening i ett pressmeddelande.

Arkitektur Språkcafé skapades när Sandra Oliveira e Costa och Ahmed Alaydi på varsitt håll funderade på hur hur nyanlända lättare ska hitta jobb i Sverige och arkitektföretagen skapa en bredare rekryteringsbas. På Språkcaféet träffas mellan 15 och 40 deltagare på lördagseftermiddagarna för att diskutera den svenska planprocessen med flera teman. Önskemål från deltagarna styr innehållet.

Årets arkitektpris delades ut på Stockholms Arkitektförenings vårrevy på Färgfabriken.

Stockholms Arkitektförening är en lokalförening inom Sveriges Arkitekter som varje år delar ut sitt arkitektpris. Priset ska gå till den eller dem som värdefullt bidragit till och stimulerat det offentliga samtalet om arkitektur. Vinnaren får 40 000 kronor och en skulptur av Lars Kleen.

Annons

Annons

Annons