Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Kooperativa hyresrätter på Kungsholmen

Bild: Wingårdh Arkitektkontor
Bild: Wingårdh Arkitektkontor
Publicerad av
Henrik Ståhl - 03 jun 2016

SKB bygger kooperativa hyresrätter på Hantverkargatan. Nu tas det första spadtaget av Stockholms stads finansborgarråd. Kvarteret Basaren står färdigt för inflyttning hösten 2017.

På Kungsholmen i Stockholm har en låg byggnad från 30-talet som förvärvades som kontorsfastighet rivits. I stället bygger SKB hyresrätter och kommersiella lokaler i gatunivå.

SKB utsåg Wingårdh arkitektkontor till att arbeta fram det nya kvarteret Basaren. När huset ritades togs hänsyn till Kungsholmens höjdnivåer och omgivande byggnader.

- Det höga och fria läget är platsens främsta kvalitet, säger Gert Wingårdh i ett pressmeddelande. Vi har svarat på detta med ett runt och mjukt hus, som låter ljuset ta sig runt och ge ett spel av solkatter på Hantverkargatan. Byggnaden kommer på så vis att samtala både med Stockholms silhuett och med husen intill.

Fakta om SKBs kvarter Basaren

Antal bostäder: 44 kooperativa hyresrätterStorlekar: 1 - 5 rum och kökBoarea: 32 - 118 kvmInflyttning: senhösten 2017Arkitekt: Wingårdh Arkitektkontor AB genom Gert Wingårdh och Anna SöderbergEntreprenör: BTH Bygg AB

Annons

Annons

Annons