Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 21 2019
Senaste Nytt

Parkeringsanläggning på Skeppsbron

Bild: Vilborg arkitekter
Bild: Vilborg arkitekter
Publicerad av
Henrik Ståhl - 09 jun 2016

Parkeringsbolagets styrelse har tagit beslut om att investera 628 miljoner kronor i en ny parkeringsanläggning på Skeppsbron. Anläggningen ska öka tillgängligheten till centrala Göteborg och eftersom den är placerad under mark skapar den dessutom ytor som kan användas för att bygga bostäder.

Parkeringsbolaget ska bygga en anläggning med 700 parkeringsplatser i två plan som en del av Skeppsbrons omvandling till att bli en helt ny stadsdel. Anläggningen blir en integrerad del av stadsmiljön.

 – Det kommer byggas väldigt mycket de närmaste 20 åren i Göteborg och vår uppgift är att skapa en tillgänglig stad. Anläggningen blir en centralt placerad nod mitt i city där resenären enkelt når sitt slutmål, oavsett hur man väljer att resa. Den färdiga anläggningen ökar tillgängligheten för bilister, men ska också uppfattas som en del av Stenpirens resecentrum. På så sätt integrerar vi kollektivtrafik och övriga resesätt, säger Tobias Hagman, byggchef på Parkeringsbolaget i ett pressmeddelande.

Skeppsbron är en del av stadsutvecklingsprojektet Älvstaden. 

 

Fakta & bakgrundKommunfullmäktige beslutade i juni 2014 att Parkeringsbolaget ska bygga parkeringsanläggning på Skeppsbron. Den kommer att innehålla cirka 700 platser och kommer att byggas i två plan och löpa 300 meter längs utmed kajen.

Antal parkeringsplatser: 700 styckenAntal plan: två styckenTillgänglig yta: 24 000 m2Längd: 330 meterBredd:30 meterUtflyttning av kajen:15-40 meterTidplan: I mitten av 2017 sätter Parkeringsbolaget spaden i marken för en nedfart i norra delen av området. 2018 börjar själva anläggningen att byggas och planen är att den ska vara klar 2021.

Annons

Annons

Annons