Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jun, 17 2019
Senaste Nytt

Jonas Claeson blir ny byggeneral i Stockholm

Jonas Claeson. Foto: Stockholms stad
Jonas Claeson. Foto: Stockholms stad
Publicerad av
Henrik Ståhl - 23 sep 2016

Jonas Claeson blir ny så kallad byggeneral för Stockholms stad. Han efterträder Torleif Falk som blir stadens nya stadsarkitekt.

Jonas Claeson är utbildad planeringsarkitekt och kommer närmast från stadsbyggnadskontoret där han de senaste åren har varit enhetschef på planavdelningen. Han har även haft ett övergripande ansvar vid planering och miljöprofilarbetet för Norra Djurgårdsstaden.

– Vi är mycket glada över att Jonas kommer till oss på stadsledningskontoret. Hans stora kunskap och breda erfarenheter kommer att vara värdefulla i arbetet med att nå målet om 40 000 bostäder och samtidigt skapa hållbara stadsmiljöer för alla stockholmare, säger stadsdirektör Ingela Lindh i ett pressmeddelande.

Uppdraget kommer att fokusera på uppföljning av bostadsmålen och samordning av stadens arbete precis som tidigare. Jonas Claeson kommer också att arbeta med olika utvecklingsprojekt för att säkerställa att planeringen sker med ett helhetsperspektiv, till exempel när det gäller skol- och förskoleplanering eller de offentliga miljöerna.

Annons

Annons

Annons