Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, apr, 19 2019
Senaste Nytt

Sundbyberg vill bygga operascen

Bild: Sandelsandberg
Bild: Sandelsandberg
Publicerad av
Henrik Ståhl - 25 okt 2016

Nationalscenerna Dramaten och Operan behöver renoveras och är i behov av en extra scen. Sundbybergs stad visar nu intresse för att bygga. Ett förslag har tagits fram tillsammans med arkitekt Thomas Sandell och Wallenstam.

I Hallonbergen, 13 minuters avstånd med tunnelbanan, ifrån de stora scenerna i Stockholm city föreslår Sundbybergs stad att den nya scenen kan ligga. – Vi har ett förslag på en mångsidig och öppen scen. I den direkta omgivningen av scenen bygger vi ett intimt kvarter med urbana torg, 1 600 nya bostäder och restaurangstråk med internationella intryck. I Hallonbergen finns dessutom redan kulturella nav, exempelvis länets bästa kultur- och musikskola, säger Mikael T. Eriksson (M), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Spektakulär och mångsidig – Kulturen ska göras tillgänglig på ett och enkelt och okomplicerat sätt. Scenen och övningssalar är transparenta och vänder sig både utåt och inåt. Varma kvällar dras de stora glaspartierna åt sidan och föreställningarna spelas ut mot torget. Här blandas folkliv, matkultur med Operan och Dramaten, säger Thomas Sandell, arkitekt på Sandellsandberg.

Stor utveckling i Hallonbergen Sundbyberg tävlar med ett förslag där verkstäder, scen och hotell och konferens ligger i Hallonbergen. 

Förutom Sundbyberg, är de kommuner som Dramaten/Operan valt att gå vidare med i det fortsatta arbetet Huddinge, Järfälla och Nacka. Avgörandet kommer vid årsskiftet.

Annons

Annons

Annons