Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 19 2019
Senaste Nytt

Malmöarkitekt tog hem pris i London

Foto: 360media.se
Foto: 360media.se
Publicerad av
Henrik Ståhl - 02 nov 2016

Röing Arkitekter tog hem utmärkelsen ”Highly Commended” i arkitekturtävlingen International Property Award. Detta för sitt tävlingsbidrag ”New England Transformed” uppfört på Österlen. Arkitektfirman tog hjälp av VR-bilder skapade av Malmöfotograferna Ralph Andersson och Lars Peterson.

Priset delades ut 27 oktober vid en galamiddag i London där vinnarna i den europeiska tävlingen presenterades. Röing Arkitekter AB som för första gången deltog i tävlingen representerades av Charlotte och Roger Röing.

För att sticka ut bland de 2100 bidragen som kom in till tävlingen från hela Europa tog Röing Arkitekter hjälp av VR-bilder från 360media.se, som är ett samarbete mellan Malmöfotograferna Ralph Andersson och Lars Peterson. 

– Ofta när man använder Virtual Reality-bilder i samband med arkitektur handlar det om att visa upp det inre av en byggnad, eller datorgenererade miljöer som ännu inte finns i verkligheten. Här handlade det om att visa upp den fantastiska verkliga omgivning där villan uppförts och samspelet mellan arkitektur och natur, säger Ralph Andersson på 360media.se.

Röing Arkitekter AB fick utmärkelsen i kategorin “Architecture Single Residence“, en av 20 kategorier som ingår i International Property Award. Bidraget – ”New England Transformed” – har uppförts på Österlen.

Annons

Annons

Annons