Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, apr, 19 2019
Senaste Nytt

Kanozi förvandlar Sätuna torg

Bild: Kanozi Arkitekter
Bild: Kanozi Arkitekter
Publicerad av
Henrik Ståhl - 09 nov 2016

Det blev Kanozi Arkitekter som lämnade in det vinnande konceptet för ett nytt Sätuna torg i Märsta. Nu börjar arbetet med detaljplanen.

Med juryns motivering: ”Styrkan i förslaget är dess anpassning till den lokala kontexten och dess identitetsskapande gestaltning” vann Kanozis koncept för framtidens Sätuna torg.

Nu startar arbetet med detaljplanen för att skapa en mötesplats med 250 nya bostäder och kommersiella lokaler. 

–  Vi tycker det här projektet är extra roligt eftersom det handlar om mer än att rita ett antal nya och fina hus. Vi ska hitta en lösning för hur trygga och attraktiva stadsrum kombineras med många nya bostäder och samtidigt lösa all trafikrörelse och service som behövs i kvarteren, säger Daniel Hohenthal, delägare och arkitekt på Kanozi.

En av de bärande idéerna är att vidareutveckla den så kallade Diagonalen och bygga ett stråk som förbinder stationen med Märsta centrum.

–  Vi har gjort ett stadsmässigt förslag som plockar kvalitéer från den traditionella staden och skapar en vacker, hållbar och innehållsrik stadskärna. Sätuna torg ska bli en självklar plats att komma till med liv och rörelse från såväl tågstationen som det dagliga stadslivet, säger Simon Klamborn, arkitekt på Kanozi.

Detaljplanen beräknas vara klar för att ställas ut på samråd under senvåren 2017, med förhoppning att kunna antas under vintern 2017.

 

Annons

Annons

Annons