Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 21 2019
Senaste Nytt

Peab får markanvisning på Lindholmen

Bild: Peab
Bild: Peab
Publicerad av
Henrik Ståhl - 19 dec 2016

I dagarna blev det klart att Peab fått en ny markanvisning på Lindholmen genom ett samarbete och avtal med Älvstranden Utveckling. 

– Vi skissar på två högre punkthus med sammanlagt cirka 100 lägenheter. Vi vet att behovet av mindre lägenheter är stort. Inte minst i anslutning till skolor och universitet på Lindholmen, säger Pehr-Olof Olofsson, regionchef för Peab Bostadsutveckling i ett pressmeddelande.  

Peab har förvärvat en fastighet på Lindholmen från en privat fastighetsägare. För att söka planbesked krävdes dock ett större markområde och därför kontaktades Älvstranden Utveckling som ägare av grannfastigheten Lindholmen 6:9. Fastighetsnämnden och Älvstranden Utveckling har ställt sig positiva till markanvisningen. När detaljplanen vinner laga kraft överlåts byggrätterna till Peab för ett marknadsvärde. Det aktuella området omfattar cirka 3 000 BTA på det som idag kallas för Skatberget, granne med Slottsberget och bara ett stenkast från Göta Älv.Den kulturmärkta byggnaden får sällskap av två högre punkthus som kommer att innehålla en betydande andel mindre lägenheter. 

Annons

Annons

Annons