Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 20 2019
Senaste Nytt

Område förvandlas i Vallentuna

Bild: Arkitema Architects
Bild: Arkitema Architects
Publicerad av
Henrik Ståhl - 21 dec 2016

Arkitema Architects och NRE har vunnit en markanvisningstävling i Vallentuna. Kristineberg ska förvandlas från ett naturområde till en helt ny stadsdel i Vallentuna kommun. Arkitema bidrar med att rita två nya kvarter med 74 bostäder för NRE i samarbete med Topia landskapsarkitekter.

Kvarteren som ligger i Kristinebergs norra del ska byggas i samklang med naturen genom att bevara områdets naturvärden med gamla träd och bidra till att skapa en grön stadsdel. Målet är en varierad bebyggelse där boende, samvaro och hållbarhet står i fokus.

- Det är väldigt inspirerande att få vara med och utveckla Kristineberg. Området har fantastiska kvaliteter med skog och natur runt hörnet och en stor blandning av bostäder och upplåtelseformer, vilket skapar mycket bra förutsättningar för den nya stadsdelen, säger Eric Engström, kreativ ledare på Arkitema Architects.

Kristineberg kommer att bestå av 21 kvarter med 1 800 bostäder, skolor, förskolor och ett centrum med butiker, restaurang och torg. Planerad byggstart för området är 2019/2020.

Annons

Annons

Annons