Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, sep, 23 2017
Senaste Nytt

Byggstart för Göteborgs nya kontorshus

Bild: NCC
Bild: NCC
Publicerad av
Henrik Ståhl - 20 dec 2010

Januari 2011 byggstartar NCC det 16 våningar höga kontorshuset vid Ullevi i centrala Göteborg.  NCCs investering är cirka 300 miljoner kronor.

– Vi satsar på ett strukturerat miljöarbete i projekt Ullevi eftersom vi vet att våra framtida hyresgäster och investerare efterfrågar miljöanpassade kontor, säger Manne Aronsson, regionchef på NCC Property Development i ett pressmeddelande. Vi har till exempel fjärrvärme och fjärrkyla, gröna tak, låsbara cykelställ och omklädningsrum för cyklister, separata mätningar av vatten, el och värme samt koldioxidstyrd ventilation.

Fördelen med separata mätningar är enligt NCC att hyresgästen endast betalar för det den själv förbrukar. Det ska ge en större morot för att spara på energiförbrukning och därmed också miljön. För att uppnå bästa möjliga effekt erbjuder NCC även en webbaserad miljöutbildning i hur användningen kan optimeras, via verktyget Green Working.

– Fastighetens centrala läge bidrar också till en klimatsmart arbetsplats med bra kollektivtrafik och cykelvägar. Centralstationen ligger endast ett stenkast bort, säger Manne Aronsson.

Huset får en yta på cirka 14 000 kvadratmeter som till största delen är kontorsyta men även restaurang och servicebutiker i markplan. Fastigheten beräknas vara klar i slutet av 2012.