Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, feb, 16 2019
Senaste Nytt

Skanska tecknar avtal i Bassängkajen

Bild: Skanska
Bild: Skanska
Publicerad av
Henrik Ståhl - 24 maj 2011

Skanska har tecknat ett 10-årigt hyresavtal med Visma som flyttar till det nya kontorshuset Bassängkajen i Malmö.

Koncernen har tecknat hyresavtal om 3 800 kvadratmeter i den andra etappen av Bassängkajen. Avtalet avser således hälften av kontorsytan i den andra etappen av Bassängkajen. Inflyttning sker i augusti 2012.

– Vi gläder oss åt att få flytta in i toppmoderna lokaler som är utformade med tanke på kompetensutbyte och samarbete mellan våra specialistområden. Läget är valt för att det ska vara lätt för våra anställda att ta sig till jobbet och för våra kunder att komma på besök. Målet med det nya kontoret har varit att skapa bästa möjliga arbetsmiljö för våra anställda och bästa möjliga tillgång till våra specialistkunskaper för kunderna, säger Vismas vd Øystein Moan.

– Visma och Skanska har sedan tidigare ett mycket bra samarbete och vi har bland annat gemensamt utvecklat kontor vid Lindhagensterrassen i Stockholm. Kontraktet med Visma är ett tydligt exempel på att vår satsning på gröna kontorslokaler ger resultat. Vår dialog fortsätter nu med andra framgångsrika företag som söker sig till attraktiva Universitetsholmen i centrala Malmö, säger Camilla Wieslander, Marknads- och transaktionschef på Skanska Öresund.

Kontorsfastigheten Bassängkajen består av sju plan med garage i källarvåningen och kommer att omfatta totalt 16 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta uppdelat i två etapper och den andra etappen omfattar cirka 7 600 kvadratmeter kontorslokaler. Bland hyresgästerna i den första etappen finns Malmö Högskola och Awapatent.

Annons