Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, sep, 21 2018
Senaste Nytt

Riksbyggen och Tornet vinner markanvisning

Anders Sandberg, marknadsområdeschef Riksbyggen. Foto: Denny Lorentzen
Anders Sandberg, marknadsområdeschef Riksbyggen. Foto: Denny Lorentzen
Publicerad av
Henrik Ståhl - 26 sep 2011

Göteborgs stad utlyste i december 2010 en markanvisningstävling för området där före detta Munkebäcksgymnasiet i Kålltorp ligger. Nu meddelas att tävlingen vunnits av ett team bestående av Riksbyggen, Tornet Bostadsproduktion AB, Gehl Architects, Wingårdh Arkitektkontor AB och Bengt Dahlgrens Teknikkonsult.

Området Nya Munkebäck kommer att ge plats för cirka 300 nya bostäder, både hyresrätter och bostadsrätter, dagis och aktivitetshus.- Vi är väldigt glada över det här och ser Munkebäcksområdet som ett mycket intressant område att vara med och utveckla med människan i centrum, där devisen ”där vardagen spelar roll” summerar vår utgångspunkt i arbetet, säger Anders Sandberg, marknadsområdeschef Riksbyggen i ett pressmeddelande.

Målet är att det nya kvarteret ska bli en förebild för planering och byggande på 2000-talet där tävlingsteamet vill vända på ordningen och ta utgångspunkt i såväl de boendes som stadsdelens behov. Med fokus på de människor som förväntas att leva och utvecklas i området ska ett nytt, levande och attraktivt bostadsområde växa fram.

- Som team kommer vi att arbeta tillsammans mot det gemensamma målet att utveckla Nya Munkebäck till ett bostadsområde som är ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbart samtidigt som det inbjuder till mänskliga relationer, trygghet och har en tydlig koppling till kvarteret och resten av staden, säger Anders Sandberg.

Teamet består utöver Riksbyggen av Tornet Bostadsproduktion AB, Gehl Architects, Wingårdh Arkitektkontor AB och Bengt Dahlgrens Teknikkonsult.

Annons

Annons

Annons