Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, sep, 21 2017
Senaste Nytt

Skanska bygger gröna hyreshus i Norrköping

Bild: ÅWL Arkitekter
Bild: ÅWL Arkitekter
Publicerad av
Tommy Ekholm - 23 apr 2012

Skanska har slutit avtal med Byggnads AB L E Lundberg om att bygga 112 hyreslägenheter i centrala Norrköping. Förberedelser inleds omgående och husen ska stå färdiga till sommaren 2014.

De nya lägenheterna byggs i kvarteret Spinnrocken i anslutning till Hötorget centralt i staden. Husen, som upptar hela kvarteret med innergård, blir fem-sju våningar höga och utöver lägenheter byggs elva butikslokaler samt garage.

– Vi är mycket glada över att få bidra till utvecklingen av Norrköpings innerstad tillsammans med Lundbergs. Det här blir vårt andra gröna projekt i Norrköping efter färdigställandet av lagerlokalerna i Jursla industriområde, säger Michael Stenberg, distriktschef för Skanska Sverige.

Ambitionen är att hyreshusen ska miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad, nivå silver. Det innebär strikta krav på energieffektivitet, god inomhusmiljö samt användande av miljövänliga byggmaterial och kemikalier i produktionen.

Projektet innebär det största lägenhetstillskottet i centrala Norrköping på många år.   – Vi ser en ökad efterfrågan på hyreslägenheter centralt i Norrköping. När kvarteret står klart har vi investerat en miljard kronor i city i närtid. Nu ser vi fram emot att komma igång tillsammans med Skanskas projektorganisation, säger Henrik Landelius, vd för Byggnads AB L E Lundberg.