Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, sep, 23 2017
Senaste Nytt

Blå bron invigd

Konstnären Ebba Bohlin på sitt verk Blå bron vid invigningen. Foto: Henrik Ståhl
Konstnären Ebba Bohlin på sitt verk Blå bron vid invigningen. Foto: Henrik Ståhl
Hasse Johansson, projektledare för Annedal 2012. Foto: Henrik Ståhl
Hasse Johansson, projektledare för Annedal 2012. Foto: Henrik Ståhl
Flygfoto över Annedal. Foto: Lennart Johansson
Flygfoto över Annedal. Foto: Lennart Johansson
Publicerad av
Henrik Ståhl - 10 maj 2012

På onsdagen var det 100 dagar kvar till boutställningen Annedal 2012 invigs. Detta uppmärksammandes i samband med att konstverket Konkret transcendens (”Blå bron”) invigdes i närvaro av konstnären Ebba Bohlin. Hasse Johansson, projektledare för Annedal 2012, gav en försmak och överblick av den kommande boutställningen. 

Annedal är ett nytt modernt bostadsområde i Stockholm på gränsen mot Sundbyberg. I augusti arrangeras en boutställning i området för att uppmärksamma områdets karaktär av  hållbara bostäder, landskapsarkitekturen med tre anlagda parker och inte minst konsten som fått ett synnerligen viktigt inslag i Annedal.

För de nyinflyttade stockholmarna i Annedal finns en omedelbar närhet till Sundbyberg. Stockholm och Sundbybergs stad samarbetar nu över gränserna och bandet mellan städerna knöts ihop genom invigningen av konstverket ”Blå bron” och genom sin samverkan i boutställningen. Jonas Nygren (S), kommunstyrelsens ordförande i Sundbybergs stad och Madeleine Sjöstedt (Fp), kultur- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad, invigde konstverket i närvaro av konstnären Ebba Bohlin.

Boutställningen Annedal 2012 invigs den 16 augusti. Nu pågår ett intensivt förberedelsearbete. Annedal blir både kvartersstad och parkstad med en bebyggelse som varierar mellan två och sexton våningar. Med 21 byggherrars och många arkitekters medverkan har bebyggelsen fått stor variation i form och uttryck.– Annedal erbjuder ett brett utbud av bostadslösningar för olika hushåll och livsstil. Genomtänkta utemiljöer, mötesplatser, parker och konst kommer att erbjuda en omväxlande och levande närmiljö. Variation är ett av områdets främsta karaktärsdrag vid planeringen, säger Hasse Johansson, projektledare för Annedal 2012.