Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, sep, 23 2017
Senaste Nytt

Ny chef på SFV

Lenka  Medin. Foto: SFV
Lenka Medin. Foto: SFV
Publicerad av
Henrik Ståhl - 10 maj 2012

Lenka Medin blir ny fastighetschef för fastighetsområde Musei- och teaterbyggnader på Statens fastighetsverk. Placeringen är i Stockholm. Lenka Medin, som är född och uppvuxen i Prag, är utbildad civilingenjör och har utbildnings- och yrkesbakgrund från både Prag och Stockholm.

Lenka Medin, född 1961, har just påbörjat sin tjänst som fastighetschef på Statens fastighetsverk. Tillsammans med ett 50-tal medarbetare får Lenka Medin som huvuduppgift att förvalta, utveckla och vårda flera av Stockholms och Sveriges främsta symbolbyggnader, t ex Moderna museet, Vasamuseet,

Lenka Medin är utbildad civilingenjör vid CVUT (Czech Technical University) och KTH. Medin är verksam i Sverige sedan 1986 och har arbetat både som konsult på teknik- och arkitektföretag och som beställare med projektledning och fastighetsutveckling. Sedan 2002 har Lenka varit engagerad i planeringen av Nya Karolinska Solna, Stockholms läns landstings satsning på ett nytt universitetssjukhus. Sedan 2008 har Medin varit fastighetschef för Nya Karolinska Solna inom en särskild organisation för styrningen av projektet, NKS-förvaltningen.