Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, sep, 23 2017
Senaste Nytt

Paroc isolerar Stockholmsarenans tak

En av luckorna till Stockholmsarenans tak lyfts på plats. Foto: SGA Fastigheter
En av luckorna till Stockholmsarenans tak lyfts på plats. Foto: SGA Fastigheter
Publicerad av
Henrik Ståhl - 28 maj 2012

Stockholmsarenan ska bli en arena i världsklass. Den ska säkerställa Stockholm som eventstad och bli en symbol för stora internationella och nationella arrangemang. Paroc är den leverantör som fick ansvar för all isolering i det komplexa taket.

En av de stora utmaningarna var logistiken. När 60 långtradare med släp ska lämna av material under en begränsad tidperiod och bara mellan klockan 19 och 04 på natten krävs det precision.– Det är naturligtvis ett oerhört spännande projekt att vara med i. Konstruktionen i sig är imponerande med byggtekniska utmaningar och logistikutmaningen ger extra krydda till projektet, säger Anders Bertilsson projektansvarig på Paroc i ett pressmeddelande.

Tack vare att man väljer stenullsisolering i hela takkonstruktionen ger man enligt Paroc byggnaden ett mycket bra brandskydd. – Genom att välja olika tjocklekar i olika sektioner löser man både ljudisoleringen där det är väsentligt och hittar bästa möjliga brandskydd. Vi har valt att använda ett stort antal av våra produkter för att de tillsammans ska bli den bästa lösningen för konstruktionen. Det gör att när allt är klart har vi ett brand- och fuktsäkert tak som isolerar från både värme, kyla och ljud, säger Anders Bertilsson.

Det rörliga taket på Stockholmsarenan är på 38 000 kvadratmeter och arenan ska kunna ta 30 000 sittande besökare och 40 000 besökare vid konserter. Första evenemanget beräknas till sommaren 2013.