Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 18 2019
Senaste Nytt

Skanska fortsätter kontorssatsningen i Hyllie

Bild: Skanska
Bild: Skanska
Publicerad av
Henrik Ståhl - 20 aug 2013

Skanska fortsätter nu sin satsning i den nya hållbara stadsdelen Hyllie i Malmö och startar den andra etappen i kontorsprojektet Klipporna. Uthyrning är gjord till en konfidentiell kund.

Projektet Klipporna består av tre huskroppar på totalt 20 000 kvadratmeter kontorsyta. Skanskas investering för den andra etappen om 7 000 kvadratmeter kontorsyta uppgår till cirka 250 miljoner kronor och är planerad att stå färdig våren 2015. Cirka 1 700 kvadratmeter är uthyrt till en konfidentiell kund. Bygguppdraget genomförs av Skanska Sverige och påbörjas omgående.

– Klipporna har ett mycket attraktivt läge som lockar företag att etablera sig här och just nu pågår ett flertal diskussioner med tänkbara hyresgäster, säger Jessica Andersson, marknadsansvarig på Skanska Öresund.

Klipporna ligger i direkt anslutning till Stationstorget och citytunnelstationen, vilket innebär att Malmö C ligger endast 6 minuter bort med tåg och att Köpenhamn nås på 25 minuter. Under bygget återvinns 95 procent av allt avfall. Klipporna certifieras både enligt LEED, högsta nivån Platinum, och EU GreenBuilding och kommer att ha en energianvändning som är 50 procent lägre än gällande normer.

Skanskas regionkontor flyttar juni 2014 in i etapp 1.

 

Annons

Annons

Annons