Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, sep, 23 2017
Senaste Nytt

Nu inleds renoveringen av Medborgarhuset

Publicerad av
Sanna Kesselfors - 03 jan 2017

I samband med renoveringen av Medborgarshuset i Stockholm tvingas hyresgäster som Göta Källare och Debaser lämna fastigheten.  Under januari drar arbetena igång fullt ut med att rusta upp och utveckla byggnaden, enligt ett pressmeddelande från Stockholms stad. 

– Vi vill bland annat öka tillgängligheten till Medborgarhuset genom en ny gemensam entré och en entré från tunnelbanan. Dessutom vill vi skapa inre gångstråk och torg för att besökare ska kunna röra sig inom byggnaden och mellan de olika verksamheterna, lite som i Kulturhuset, säger Åsa Öttenius, fastighetsdirektör i Stockholms stad i pressmeddelandet. 

Förutom upprustning och renovering kommer man även att skapa mer ändamålsenliga lokaler för stadens verksamheter samt möjliggöra för biblioteket, kulturskolan och badet att ta emot fler besökare när staden växer.

– Vi har till exempel inte lyckats lösa det så att Debaser kan vara kvar i Medborgarhuset. Vi har jobbat hårt och tagit hjälp av externa konsulter för att hitta en ersättningslokal. En tänkbar lokalisering som vi gärna hade velat diskutera var Slakthusområdet, men tyvärr är Debaser inte intresserade av platsen, säger Åsa Öttenius.

 

Medborgarhuset beräknas öppna igen 2019.