Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, sep, 23 2017
Senaste Nytt

Edito bygger Norrlands största upplevelsecenter

Publicerad av
Sanna Kesselfors - 04 jan 2017

Fastighetsbolaget Galären har gett bygg- och entreprenadföretaget Edito uppdraget av att bygga upplevelsecentret Alcatraz i Luleå. Det är en befintlig lokal på 9 000 kvadratmeter på Spantgatan i Notviksstan, utmed den stora infarten till Luleå, som nu byggs om. Alcatraz  beräknas bli Norrlands största upplevelsecenter 

 

Upplevelsecentret kommer att erbjuda ett brett utbud av aktiviteter med allt från Spa, konferenslokaler, foodcourt med flera olika restauranger och caféer, evenemangslokaler för mässor, gokart, paintball, lasergame och mycket annat då inte minst ett stort antal celler för Prison island.

 

 

– Vi är mycket glada och stolta över att ha fått Galärens förtroende att bygga Alcatraz. Det kommer att bli en otroligt häftig anläggning som kommer att besökas av väldigt många. Det är ett roligt och speciellt projekt med många olika och spännande funktioner i huset. För Galären är det viktigt att bygga miljövänligt och hållbart och vi delar absolut den uppfattningen. Huset kommer att certifieras till Green Building vilket ställer krav på hur vi bygger och genomför projektet och det tycker vi är riktigt bra, säger Erik Ranängen, vd på Edito.