Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 21 2019
Senaste Nytt

Sundbybergs stad bjuder in fastighetsbranschen

Publicerad av
Sanna Kesselfors - 10 jan 2017

Sundbybergs stad är i full gång att utveckla centrumen i Hallonbergen, Rissne och Ör samt fastigheten Ekbacken, som idag är ett äldreboende. I och med detta bjuder man in fastighetsbranschen för att ta fram idékoncept. Värdet på fastigheterna är cirka två miljarder kronor, skriver Sundyberg stad i ett pressmeddelande.

I juli 2016 beslutade Kommunfullmäktige  att sälja centrumfastigheter i Hallonbergen, Ör och Rissne. Ett kvalitetsprogram för varje område har tagits fram för att säkerställa att områdena utvecklas enligt stadens avsikter.

– Vi vill utveckla våra centrum tillsammans med Sveriges vassaste fastighetsaktörer. Det handlar om att ta fram kreativa idékoncept och att ta ett helhetsgrepp för att möta gammalt med nytt, säger Mikael T. Eriksson (M), kommunstyrelsens ordförande i pressmeddelandet. 

Den 15 mars är sista dag att lämna in idékoncepten. Konsultföretaget NAI Svefa är Sundbybergs stads säljrådgivare i försäljningsprocessen. Vinnande aktörer förväntas ingå ett långsiktigt samarbete utifrån ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbarhetsperspektiv.

.

Annons

Annons

Annons