Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, sep, 23 2017
Senaste Nytt

Jörgen Eriksson blir vd för Karlastaden

Publicerad av
Sanna Kesselfors - 10 jan 2017

Från och med april tar Jörgen Eriksson över som ny vd för Karlastaden, som är ett projektbolag ägt gemensamt av Serneke och NREP,  och ska utveckla den nya stadsdelen Karlastaden, på Lindholmen i Göteborg. Bland annat bygger man bostäder och kommersiella fastigheter samt Nordens högsta byggnad Karlatornet.

– Det känns som ett otroligt spännande uppdrag att få vara med och genomföra. Det blir förstås en utmaning att skapa en helt ny stadsdel med en integrerad hållbar blandstad och en så hög byggnad som Karlatornet. Men eftersom ägarna till projektet, Serneke och NREP har så klara ambitioner och har satt projektet så högt på agendan är förutsättningarna att vi skall nå vårt mål de allra bästa, säger Jörgen Eriksson.

Eriksson kommer närmast från Skanska och har lång erfarenhet från såväl projektutveckling som entreprenadverksamhet. 

– Projektet kommer att gå in i en ny fas under 2017 när produktionsarbetena planeras att starta under hösten. Karlastaden är ett stort och komplext stadsbyggnadsprojekt som ställer höga krav på management och projektorganisation. Då krävs den erfarenhet, kompetens och driv som Jörgen kommer att bidra med. Med Jörgen vid rodret kommer Karlastaden att lotsas fram på ett betryggande sätt, säger Patrik Lindström, VD på Serneke Projektutveckling.

Jörgen Eriksson tillträder sin tjänst den 3 april.