Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

OKQ8 fortsätter bygga hållbara stationer

Publicerad av
Sanna Kesselfors - 11 jan 2017

I led med att OKQ8 utvecklar och etablerar mer hållbara stationer bygger man just nu en ny servicesstation enligt en miljöprofil med maximal användning av hållbara materia vid motorvägsavfarten till Nykvarn. Stationen är bland annat utrustat med sedumtak. Bygget smygstartades i mitten av november och stationen beräknas stå klar och öppnas i början av maj 2018, skriver OKQ8 i ett pressmeddelande. 

– Vi är otroligt stolta över att fortsätta bygga ut vårt hållbara stationsnät. OKQ8 Nykvarn blir en toppmodern station med bra placering där vi kommer att erbjuda fin service till invånarna i Nykvarn samtidigt som vi blir ett naturligt stopp på vägen för de som reser på väg E20, säger Roger Blomstrand, Head of Retail Sales på OKQ8 Scandinavia i pressmeddelandet. 

 Stommen byggs av limträbalkar som binder CO2 och kräver mindre energi invändigt. Sedumtak i kombination med bergvärme och frikyla samt maskiner och andra installationer med låg energiförbrukning gör att stationen förser sig själv med mycket av den energi som krävs.

 

Annons

Annons

Annons