Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 20 2019
Senaste Nytt

Första spadtaget till Århus nya havsbad

Publicerad av
Sanna Kesselfors - 13 jan 2017

Nu tas det första spadtaget för det nya hasvbadet i Århus, Danmark. Havsbadet kommer att bli ungefär 2500 kvadratmeter stort och kommer att ligga i närheten av stranden som också är en del av projektet. Hela komplexet kommer också att innehålla 70 aktivitetscenter, 6 restauranger och en teater. Bygget planeras att stå klart sommaren 2017.

Bakom danskarnas nya sommarparadis ligger den inhemske arkitekten Bjarke Ingels från arkitektbyrån BIG. Hela havsbadet kommer byggas på vattnet, en innovativ och hållbar design av den danske arkitektbyrån. Århus kommun har strikta inköpspolicys när det gäller miljöaspekter i sina byggnationer, detta innebär att allt trä som används måste komma från hållbara källor. Miljökraven i Århus gjorde att ett miljövänligt alternativ till klassisk tryckimpregnering virke var nödvändigt. Andra byggen i hamnområdet i Århus har byggts med ett annat miljövänligt virke, som är dyrt och det har varit svårt att hitta ett hållbart certifikat. Valet blev självklart när de hörde talas om OrganoWood.  

-Traditionellt skulle du kunna använda tryckimpregnerat trä, men Århus har en policy att endast köpa certifierat hållbart trä och inte impregnerat med tungmetaller, säger Ole Mortensen, teknisk chef på CASA Entreprise, som är entreprenör i konstruktion.

Det är Frøslev Trä i Padborg som har levererat OrganoWood till projektet i Århus.  

 

 

Annons

Annons

Annons