Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jun, 25 2019
Senaste Nytt

BAU 2017 i München visade det senaste inom glas

Publicerad av
Markku Björkman - 18 jan 2017

Den som vill veta allt om byggande i och med glas och senaste fönsterteknik bör ta vägarna förbi Münchens mässa och BAU 2017. Denna sex dagar långa internationella arkitektur- och byggmässa som snart stänger för i år omfattade totalt 17 hallar, och mycket av det utrymmet innehöll uteslutande glasprodukter, glasrutor, fönster och innovativa fasadlösningar.

- Utvecklingen inom sektorn för genomskinliga byggnadsdelar har genererat ett antal fantastiska innovationer, särskilt under de senaste åren. Fasader är nu högteknologiska produkter som kan utföra verkliga energimirakel med hjälp av glaset, enligt ett pressmeddelande från BAU 2017.

På årets mässa presenterade Kinestral Industries företagets glasprodukt, Halio, som bedrivs av ett elektriskt system som byter färg och skepnad genom röstbefallning eller genom manuell kontroll från normalt genomskinligt glas till 50 olika nyanser av grått inom några sekunder. Företaget informerade om glaset gemensamt med glastillverkaren AGC.

- Vår partner, AGC, har skapat en monter som gör det möjligt för arkitekter som deltar vid BAU 2017, att se själv och uppleva Halios förbluffande egenskaper. Vi är övertygade om att Halio kommer att inspirera till nya applikationer när det gäller interaktivt glas ", säger Kinestrals VD Dr Cha. 

Enligt Kinestral kan Halio sänka en byggnads energianvändning och samtidigt skydda möbler och konst genom att blockera 99,4 procent av all ultraviolett strålning i byggnaden. Schweiziska tillverkaren Swisspacer presenterade Triple, en ny trippelglasenhet som använder endast två tätningar i stället för de fyra tätningar som brukar vara vanligare.

Företaget hävdar att detta förbättrar livslängden på enheten och minskar risken för att gas och fukt tränger igenom tätningarna. Dessa produktexempel utgjorde dock bara en ”droppe” i en uppsjö av nya intressanta glas- och fönsterinnovationer på årets BAU.

Annons

Annons

Annons