Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jun, 25 2019
Senaste Nytt

Väggpaneler med relief lanserades på BAU 2017

Publicerad av
Markku Björkman - 19 jan 2017

En grupp väggbeläggningstillverkare förespråkade skämtsamt ett kollektivt nationellt tapetbyte i samband med en byggkonferens på BAU 2017 i München. Samtidigt som tapettillverkarna i Tyskland har tagit fram ett nytt slags tapetlim, som gör det betydligt lättare att avlägsna gamla väggpapper, ökar marknaden för skräddarsydda, personligt designade och industriellt vävda gobelänger med ett reliefartat mönster.

Företaget Staudigel i södra Tyskland tillverkar akustiska väggpaneler, som egentligen liknar tapeter med mönster. Företagets VD Martin Hepp berättade på mässan dessa ALPHA NANOLITE® paneler som är monterade på en MDF- bärare och har en yta betäckt med hål på 0,5 mm i diameter.

Dessa paneler, som är tillverkade av äkta faner, har enligt Hepp anmärkningsvärda akustiska egenskaper på grund av deras ”diskreta perforering”.

Dessutom kan panelerna förses med reliefartade mönster i form av bilder, ornament och/eller konst allt efter beställarens personliga önskemål. Man måste dock räkna med att en panel med storleken 3 x 3 meter kommer att kosta cirka 50 000 kronor inklusive relief.

.

 

Annons

Annons

Annons