Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jun, 19 2018
Senaste Nytt

De får bygga de första 450 bostäderna i Täby park

Hästkapplöplningsbanan Täby Galopp där de nya bostäderna ska byggas.
Hästkapplöplningsbanan Täby Galopp där de nya bostäderna ska byggas.
Publicerad av
Simon Matthis - 06 feb 2017

Täby växer och i Täby park ska minst 6 000 nya bostäder byggas och mellan 4 000 och 5 000 arbetsplatser. Första markanvisningstävlingen på kommunens mark i området är klar och fem vinnande bidrag är utsedda. Detta är en viktig start för byggandet av den nya stadsdelen.

Det blir HSB, SSM, Wästbygg och Titania som bygger de första husen i kommunens tre kvarter inom detaljplaneområdet Hästen 2 mfl i Täby park. Ett av de fem anbudsområdena blir hyresbostäder med cirka 180 lägenheter som byggs av SSM, resten blir bostadsrätter. SSM har fått två områden.

Totalt handlar det om ungefär 450 lägenheter med lokaler i bottenvåningarna. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige vilka byggherrar som får markanvisning och beslut tas vid fullmäktiges sammanträde den 13 februari.

 

– Nu växer Täby som norra Stockholms stadskärna fram med fler bostäder, verksamheter och kontor. Det är viktigt att bostadsbyggandet tar fart på allvar, med både bostads- och hyresrätter. Täby park är en milstolpe i Täbys moderna historia, säger Johan Algernon (M), kommunalråd och ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Täby kommun äger ungefär en femtedel av marken i området och avser att sälja mark i etapper till exploatörer som vill ha en aktiv roll i förverkligandet av en attraktiv stadsdel i centrala Täby. Kommunens kvarter planeras för bostäder, verksamheter och kontor. Av den totala bostadsproduktionen i Täby park byggs ungefär 1 000 bostäder på kommunens mark.

Annons

Annons