Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 27 2018
Senaste Nytt

Skövdebostäder gör ytterligare satsningar på Aspö Gård

Aspö Eko-logi.  Foto: Mikael Ljungström/Scandphoto
Aspö Eko-logi. Foto: Mikael Ljungström/Scandphoto
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 13 mar 2017

I enlighet med tidigare utvecklingsplaner och som en följd av att delar av Aspö utvecklas med bostäder har Skövdebostäder beslutat om ytterligare satsningar på Aspö gård.

Att Skövdebostäder bevarar och utvecklar verksamheten och gården har varit en av förutsättningarna för bostäder i området och förutsättning i arbetet med Karstorpsområdet. Utvecklingsarbetet på gården kommer att ske under 2017 och 2018.

I planerna ingår att bygga om den befintliga ladugården och skapa flexibla möjligheter till olika aktiviteter och användningsområden inom ramen för Skövdebostäders bosociala arbete. Dessutom kommer utemiljön att rustas upp och tillgång på toaletter bli bättre. I samarbete med Skövde kommun kommer Skövdebostäder också att göra området vid sjön mer tillgängligt och på så sätt knyta ihop också Frostaliden med Aspö gård.

- Aspö gård är något unikt som vi på Skövdebostäder har och det känns väldigt roligt att vi får utveckla gården för såväl våra egna hyresgäster som övriga Skövdebor, säger Dan Sandén, vd på Skövdebostäder.

Hela området kring Aspö bildar nu en unik helhet med bostäder, gård med djur, koloniområde, natur, sjöar och en förskola. Bostäderna är byggda med ett starkt ekologiskt fokus både i produktionen men också med tanke att det ska vara lätt för hyresgästerna att leva i harmoni med miljön.

- Flera arbetar med att bygga miljövänligt, men det är just helheten och de väldigt högt ställda kraven på Aspö eko-logi, Aspö förskola och Aspö gård som gör detta extra speciellt och lockar många i branschen att göra studiebesök. Vi hoppas att vi inspirerar andra med vårt exempel, säger Dan Sandén, vd på Skövdebostäder. 

Annons

Annons