Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 25 2018
Senaste Nytt

 XL-Bygg får ny vd 

Karin Eriksson blir ny vd på XL-Bygg. Foto: XL-Bygg
Karin Eriksson blir ny vd på XL-Bygg. Foto: XL-Bygg
Publicerad av
Christer Wiik - 13 mar 2017

Nu är det klart. Det är ICA Kvantums nuvarande affärschef Karin Eriksson som blir den frivilliga fackhandelskedjan XL-Byggs ABs nya vd efter Bert Larsson. Det meddelar bolaget i ett pressutskick.

– Karin Eriksson är precis den motor och det nytillskott vi behöver när vi nu fortsätter byggandet av det nya XL-Bygg. Karins erfarenhet och kompetens är förstås avgörande när vi rustar för framtiden med målet att både befästa och förstärka kedjans och varumärkets position som Sveriges ledande byggmaterialkedja, säger Bert Larsson.

Karin blir den första kvinnan med en toppbefattning i en annars mansdominerad bygghandelsbransch. Hon har en bakgrund från flera affärsdrivande roller, bland annat inom ICA Sverige.

– Jag tar med mig värdefull kunskap från mina år inom ICA Sverige, dels som försäljningschef inom ICA Maxi Stormarknad, dels som affärschef för ICA Kvantum, säger Karin Eriksson.

Karin tillträder senast juni 2017. I samband med det övergår Bert Larsson till rollen som operativ styrelseordförande för XL-Bygg.

Annons

Annons