Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jun, 19 2018
Senaste Nytt

NCC bygger vårdcentrum i Finspång

Bild: NCC
Bild: NCC
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 14 mar 2017

Region Östergötland samarbetar med NCC som fått i uppdrag att i samverkan med Region Östergötland projektera och bygga Finspångs vårdcentrum. Ordervärdet beräknas uppgå till cirka en halv miljard kronor.

Bygget genomförs i så kallad partnering, vilket är en strukturerad samverkansform där NCC och Region Östergötland gemensamt tar fram systemhandlingar, projektbudget och detaljprojektering för projektet. 

– Vi behöver anpassa vår verksamhet för framtidens sjukvård som blir allt mer avancerad och krävande. Den nya byggnaden kommer inte bara ersätta gamla och slitna lokaler utan också möjliggöra en utveckling av Region Östergötland och Finspångs Kommuns vårdverksamhet, säger Stefan Fredriksson, fastighetsutvecklingschef, Region Östergötland.

Den nya byggnaden omfattar cirka 17 000 kvadratmeter fördelat på fem våningar med plats för läkarmottagning, laboratorium, barnavårdcentral, barnmorskemottagning, barn- och ungdomsmottagning, specialistsköterskemottagning, slutenvårdsrehabilitering, utredningsenhet, hemsjukvård och närvårdsavdelning.

Byggnaden kommer även att miljöklassas enligt Miljöbyggnad Silver.

– Det är bra att komma in i så tidigt skede som möjligt i ett projekt av den här typen. Det underlättar för alla parter och gör att vår kompetens och erfarenhet kan användas på bästa sätt. Då kan vår kunskap om framtidens sjukvård när det gäller utformning och funktion tas tillvara på ett bra sätt, säger Henrik Landelius, chef NCC Building Sweden. 

Projektet startar omgående med en kort period av projektering och framtagande av budget. Det nya vårdcentret beräknas stå färdigt hösten 2020.

 

Annons

Annons