Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jun, 19 2018
Senaste Nytt

155 lägenheter byggs intill Skola

Illustration: Kjellander & Sjöberg
Illustration: Kjellander & Sjöberg
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 15 mar 2017

Mark- och exploateringsutskottet och Uppsala kommun Skolfastigheter ska tillsammans bygga 155 lägenheter och cirka 420 kvadratmeter lokalyta för service, butiker och restauranger, både vid Brantingsskolan och i den anvisade delen av Skomakarparken där det i dag finns en parkering och en återvinningsstation.

– Sala backe är en omtyckt stadsdel och vi har länge kämpat för att få Brantingstorg och den viktiga närservice som finns där att överleva och utvecklas. Med fler bostäder skapar vi det underlag som krävs för en positiv utveckling av Brantingstorg med lokaler för butiker, restauranger och annan service, sa Erik Pelling (S), ordförande i mark- och exploateringsutskottet vid pressträffen.

I Skomakarparken ska det byggas 55 bostäder och 120 kvadratmeter lokalyta i hus med höga hållbarhetsambitioner. Så som förslaget utformats bildas en torgyta och det hästskoformade kvarteret som vänder sin öppning mot Skomakarparken skapas en koppling mellan bostadsgårdens och parkens grönska.

Vid Brantingsskolans skolgård det byggas 105 lägenheter och cirka 300 kvadratmeter lokalyta. I motiveringen lyfter Skolfastigheter fram att förslaget som helhet utmärker sig med en hög ambition för social hållbarhet, med lokaler för olika typer av verksamhet.

– Vi har även fastnat för den finstämda träarkitekturen som är en nyhet, inte bara för stadsdelen utan även för Uppsala och att det inte skapas barriärer mellan boende och skolans elever, säger Jan Ejdersund (S), ordförande i Skolfastigheters styrelse.

När byggandet av de nya fastigheterna kan börja är inte klart ännu, men sannolikt blir det byggstart tidigast i slutet av 2019.

Annons

Annons