Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 24 2018
Senaste Nytt

NCC och Botkyrkabyggen vann pris för Årets bästa renoveringsprojekt

Foto: NCC
Foto: NCC
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 15 mar 2017

NCC:s renoveringsprojekt på Krögarvägen 2 i Fittja som genomfördes gemensamt med Botkyrkabyggen och arkitektbyrån Spridd fick en delad första plats i SABO:s tävling Årets bästa renoveringsprojekt 2017.

Hyltebostäder var den andra vinnaren i tävlingen med sitt projekt Ombyggnad Storgatan där NCC också har varit delaktiga.

 Konceptet som låg till grund för renoveringen heter Fittja People’s Palace och togs fram av NCC och Spridd, som en del i tävlingen Nordic Built Challenge 2013 där bidraget även vann första pris.

– På Krögarvägen 2 har vi renoverat på ett socialt och miljömässigt hållbart sätt med stor hänsyn till de ekonomiska ramarna för de som bor i området. Det är jätteroligt att resultatet uppmärksammas på det här viset. Genom samarbetet med Botkyrkabyggen sätter vi nu en standard för renovering i hela branschen, säger Madelene Nobs, chef Hållbar affärsutveckling NCC.

Renoveringsprojektet har utgått från NCC:s helhetskoncept Hållbar Renovering där man tagit fasta på att skapa ett koncept som är ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbart.

– Avgörande för arbetets framgång har varit att fokusera på relationen mellan projekt och hyresgäst och att avsätta tillräckligt med resurser för arbetet. Projektet genomfördes med kvarboende vilket har gjort att dialogarbetet har löpt som en röd tråd genom hela projektet och bidragit till ett hållbart resultat, säger Chris Österlund, vd Botkyrkabyggen. 

 

Annons

Annons