Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 25 2018
Senaste Nytt

Martinsons lanserar koncept med modulbyggda industrihotell

Foto: Martinsons.
Foto: Martinsons.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 15 mar 2017

I samband med Fastighetsmässan, som inleds idag 15 mars 2017 ,  lanserar Martinsons sitt nya moduluppbyggda industrihotell. Målgruppen som industrihotellen riktar sig till är fastighetsägare som vill erbjuda lokaler för bland annat serviceverkstäder, hantverks- och verkstadsföretag.

Martinsons har lagt stor möda på att både fråga hyresgäster och fastighetsägare vad de efterfrågar för att kunna erbjuda marknaden rätt produkt.

– En garanterad kostnad har stått högst upp på deras önskelista och det har vi lyssnat till. Därför står kostnaden för varje modul svart på vitt i säljkatalogen. Flexibiliteten är också viktig för dem så att man optimalt kan utnyttja ytorna och anpassa dem efter hyresgästens behov, säger Erik Arvidsson, utvecklingschef på Martinsons, till Norran Affärsliv.

Industrihotellet är en skalbar konceptbyggnad med plats för tre till tolv verksamheter. Kärnan i konstruktionen består av limträstomme och bärande väggar i KL-trä, vilket är korslimmade massiva träskivor. Varje fack har en bottenyta på 154 kvadratmeter, men storleken kan anpassas genom att ta bort väggarna mellan facken.

Erik Arvidsson räknar med att den svenska marknaden ligger på cirka 50 industrihotell per år, och hoppas att företaget ska kunna ta minst tio procent av marknaden, säger han till Norran.

Martinsons koncept omfattar en komplett isolerad byggnad med bärande stomme i limträ och KL-trä och flexibel planlösning med innerväggar och bjälklag. Enligt Norran uppger Erik Arvidsson att materialvalet och den energisnåla tillverkningen innebär en mer än halverad klimatbelastning, jämfört med byggnader i andra material.

Annons

Annons