Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 27 2018
Senaste Nytt

Midroc utvecklar hyresrätter i centrala Helsingborg

Illustratuin: Wingårdhs Arkitekter / Midroc
Illustratuin: Wingårdhs Arkitekter / Midroc
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 16 mar 2017

Midroc kommer att bygga 107 bostadsrätter i anslutning till den nya hotell- och kongressanläggningen i Helsingborgs centrum. Det är Wingårdhs arkitekter som har gestaltat det nya bostadskvarteret som ska knyta an till både Norra hamnens arkitektur och den äldre stenhusbebyggelsen intill.

 Det nya kvarteret kommer att bestå av fyra huskroppar, mellan fem och nio våningar höga. De kommer att karaktäriseras av tegelfasaderna som varierar i form och färg, de många balkongerna i samtliga väderstreck och de gröna upplyfta gårdarna med egna utsiktspunkter.

-  Det är en unik möjlighet att kunna erbjuda en så stor mängd och variation av nybyggda bostäder mitt i centrum, och dessutom med en fantastisk sundsutsikt. I SeaU Helsingborg finns bostäder från 1 till 5 rum och kök, säger Johan Svedström, biträdande affärschef i Midroc.

- Vår tanke har varit att skapa bostäder med hög arkitektonisk nivå, berättar Gert Wingårdh. Vi låter moderna ideal om bra bostäder kombineras med den klassiska byggmästartraditionens kvalitetsfokus. Lägenheterna har tidlösa värden som gedigna material, väl tilltagen takhöjd och höga fönster som släpper in ljuset. Generösa sällskapsytor kombineras med en mer privat del.

De flesta lägenheterna har två balkonger, varav en av dem inglasad. I bostadskvarteret finns också en bokningsbar gästlägenhet, cykel- och barnvagnsförråd och ett underliggande garage.

 

Annons

Annons