Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 27 2018
Senaste Nytt

Göteborgslokaler bygger vård- och handelsfastighet

Bild: Semrén och Månsson Arkitekter.
Bild: Semrén och Månsson Arkitekter.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 16 mar 2017

Vintern 2017/2018 inleder Göteborgslokaler arbetet med att uppföra ett handelshus och ett vårdhus i hjärtat av nya Semla stad. Fastigheten kommer att bli en väl synlig ankarbyggnad centralt placerat på torget. Gestaltningsmässigt blir det två byggnadskroppar, handelshuset och vårdhuset.

Handelshuset har i bottenvåningen en glasfasad mot torget som skapar en öppenhet. I söder mot Backadalen kommer en fasad med växtlighet – en grön, härlig vägg.

- Handelshuset kommer att få en välkomnande och intressant fasad, vilken kommer att skapa en tydlig karaktär på byggnaden, berättar Tobias Fasth, arkitekt på Semrén och Månsson. Vi tycker att det är väldigt kul att få vara med och rita en byggnad med så viktiga funktioner för ett levande torg.

I handelshuset, som är cirka 3 000 kvadratmeter stort, kommer det att finnas en stor dagligvarubutik på bottenvåningen samt lokaler som kan komma att inrymma exempelvis frisör, blomsteraffär och vardaglig service. Ovanpå kommer det att byggas parkering i tre våningar.

- Vi bygger ett helt nytt torg mitt i Selma stad. Vi gör det med mycket omtanke och för att skapa ett bra vardagsliv för alla som bor och kommer till Backa, säger Robert Hörnquist, VD på GöteborgsLokaler.

Vårdhuset har en fasad med brutna fönsterband och mörkt hårdbränt tegel med inslag av svarta glaserade stenar. Byggnaden har ett centralt hiss- och trapphus som tillsammans med fönstersättningen och ett effektivt solskydd skapar en stor flexibilitet för olika rumsstorlekar och lokalhyresgäster.

Vårdhuset är även det omkring 3 000 kvadratmeter stort och består av en sex våningar hög byggnadskropp med olika typer av vård och samhällsservice samt ytterligare några lokaler för butik;

Husen är ritade av Semrén och Månsson arkitekter.

Annons

Annons