Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 25 2018
Senaste Nytt

Järngrinden och Mjöbäcks bygger i Bjärreds Centrum

Nya Bjärreds Centrum. Bild: Krook och Tjäder.
Nya Bjärreds Centrum. Bild: Krook och Tjäder.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 17 mar 2017

Järngrinden och Mjöbäcks  har vunnit marksanvisningstävling för en omdaning av Bjärreds Centrum. Det vinnande förslaget lämnades in gemensamt och är ritat av Krook & Tjäder.

Förslaget omfattar ett halvcirkelformat hus runt torget kompletterat med radhus på andra sidan gatan. Totalt planeras för 60 lägenheter samt lokaler för café, restaurang och butiker. Området får en grön profil med bland annat sedumtak och solceller.

– Detta blir Mjöbäcks Entreprenads och Järngrindens första gemensamma projekt i Skåne och vi ser fram emot att få vara en del av Lomma kommuns planer för Bjärred. Kommunens mål är att förstärka centrumkänslan och skapa en attraktiv mötesplats i Bjärred. De tankarna har vi konkretiserat i vårt förslag, säger Markus Furby, projekt- och utvecklingschef på Järngrinden.

– Med både lägenheter och radhus möter vi det behov som finns av olika typer av bostäder, och det blir naturlig blandning av yngre, äldre och barnfamiljer som flyttar in. På så sätt bidrar bebyggelsen till ett levande centrum och den sociala hållbarhet som Lomma kommun eftersträvar, berättar Mattias Bengtsson, projektansvarig på Mjöbäcks Entreprenad.

Annons

Annons