Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 25 2018
Senaste Nytt

Ytterligare 67 nya lägenheter byggs på Johnicktomten

Foto: Finnvedsbostäder.
Foto: Finnvedsbostäder.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 17 mar 2017

Det kommunala bostadsbolaget Finnvedsbostäder bygger just nu de första 74 lägenheterna på kvarteret Städet. Då efterfrågan på lägenheter är mycket stor har Finnvedsbostäders styrelse redan tagit ett strategiskt beslut om att påbörja etapp två med ytterligare 67 hyresrätter på samma tomt.

Finnvedsbostäder har nu lagt en tidplan ihop med det redan upphandlade byggföretaget Bygga GWG för områdets andra etapp för att på bästa sätt utveckla det nya bostadsområdet på Jochnicktomten.

- Vi tar vårt ansvar och forsätter att jobba aktivt för att utveckla boendesituationen i Värnamo kommun på ett bra sätt. Det blir totalt 141 nya bostäder i kvarteret, säger Mikael Nordholm, VD på Finnvedsbostäder.

Husen byggs med Miljöbyggnad silver och vissa av taken täcks med sedum.

- Vårt miljötänk är extremt bra. Vi bygger parkeringsplatser med laddningsstolpar för elfordon och sätter solceller på taket, berättar Nordholm.

Kvarterets Städets första etapp, med totalt 74 bostäder, väntas bli klar med första inflyttning i november 2017. Etapp två med 67 lägenheter påbörjas redan under maj månad i år med inflyttningsstart hösten 2018.

- Alla storlekar på lägenheterna är lika attraktiva vilket är ett kvitto på att vi har gjort en bra bedömning i hur fördelningen på lägenheter skulle se ut. Det är alltid en utmaning att försöka möta efterfrågan på bästa sätt när det gäller lägenheterna storlek och planlösning säger Per-Magnus Rylander Fastighetschef på Finnvedsbostäder.

Annons

Annons