Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 25 2018
Senaste Nytt

NCC bygger Kajhuset i Sundsvall

Bild: NCC / Diakrit.
Bild: NCC / Diakrit.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 04 apr 2017

Nyligen togs det första spadtaget för Kajhuset Solsidan som NCC bygger på uppdrag av 360sol AB i Sundsvalls nyaste stadsdel Norra Kajen. Huset består av 36 lägenheter och har ett exklusivt läge i direkt anslutning till havet. 

– Utvecklingen av den havsnära stadsdelen Norra Kajen i Sundsvall tar form och vi är glada för att nu ha påbörjat bygget av detta hus som ger fler bostäder till staden. Lägenheterna kommer att ha en fantastisk utsikt och vackert läge, granne med havet, säger Kalle Holmlund, produktionschef på NCC Building.

  Kajhuset Solsidan har sju våningar och innehåller 36 exklusiva bostadsrättslägenheter i varierande storlekar från ett rum och kök på 39 kvadratmeter till fem rum och kök på 138 kvadratmeter. Lägenheterna har helkaklade badrum och parkettgolv i samtliga rum.

Huset byggs över vattnet med stålpålar och betongdäck och huskroppen byggs helt i platsgjuten betong, som ger en stabil grundkonstruktion. Fasaden får en plåtliknande yta med vissa delar av trä och är underhållsfri.

– Samtliga lägenheter har minst en rymlig balkong eller uteplats och skjutglaspartier kommer ge ett härligt ljusinsläpp. Längst upp i huset finns lägenheter med lika stora ytor utomhus som inomhus med egen takterrass och tornrum, säger Magnus Edström, vd 360sol AB.

Kajhuset Solsidan beräknas vara färdigt under fjärde kvartalet 2018. Projektets totala värde är cirka 150 miljoner kronor, varav NCC:s order står för drygt hälften. 

Annons

Annons