Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jun, 17 2019
Senaste Nytt

CSL säljer fastighet i London för 1,7 miljarder

Foto: CSL.
Foto: CSL.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 06 apr 2017

CLS  har avtalat om att sälja utvecklingsfastigheten Vauxhall Square i centrala London till det kinesiska fastighetsbolaget R&F Properties, noterat på Hongkongbörsen förcirka 1,77 miljarder kronor.

Inom Vauxhall Square finns planer på totalt 578 lägenheter i två torn om vardera 50 våningar, 33.000 kvadratmeter kontor, ett hotell med 186 rum, butiker, biopalats och ett vandrarhem.

– Försäljningen av Vauxhall Square är en milstolpe i historien om CLS.  Efter att ha köpt platsen nästan för 30 år sedan och säkrat ny plan 2013 är vi glada att ha utväxlat ett kontrakt till ett pris över värderingen vid årsskiftet. R & F Properties har lång erfarenhet av utveckling bostäder och vi är mycket glada över att bolaget snart kommer att skapa en levande område med bostäder, kontor och butiker för att förbättra Vauxhall – ett område där vi behåller fastigheter, värda cirka för 330 MGBP, för långsiktigt innehav, säger Henry Klotz, styrelseordförande i CLS.

– Vi har för avsikt att återinvestera vinsten i vår kärnverksamhet: högavkastande kontor med goda kapitalförvaltnings inom viktiga europeiska städer.

CLS räknar med en försäljningsvinst cirka 448 miljarder kronor efter kostnader.

Annons

Annons

Annons