Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jun, 18 2018
Senaste Nytt

Första spadtaget till Grums nya Centrum

På 1950-talet var Grums en köping. Sveagatan var riksväg 7 något som vi kan se spår av än idag. Bild: Grums kommun.
På 1950-talet var Grums en köping. Sveagatan var riksväg 7 något som vi kan se spår av än idag. Bild: Grums kommun.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 12 apr 2017

Snart är det dags för byggstart av ombyggnationen av Grums Centrum. Kommunalråd Leif Haraldsson (S) kommer tillsammans med representanter från Peab och Värmlandstrafik att ta det första spadtaget.

I Grums centrum får bland annat en rondell med nya infarter till Stationslängan och ICA och ett nytt busstorg. Byggnation pågår april till september 2017.

Representanter från kommunstyrelsen bjuder på fika vid spadtagsplatsen. Med på plats finns även flera tjänstemän från kommunen. Vid regn serverar vi fika utanför entrén till kommunhuset.

Behovet av att få en bättre funktionalitet för resenärer med buss och tåg har varit på tal sedan 2010. 2015 kom Värmlandstrafik och kommunen överens om denna satsning. Syftet är att få bättre funktionalitet och säkerhet trafikmässig och att kunna ge resenärerna ett bättre, bekvämare och tillgänglighetsanpassat busstorg.

I februari 2017 tog kommunstyrelsen beslut om finansiering av hela satsningen som innebär att Grums centrum får en ansiktslyftning som omfattar mer än ett busstorg.

Annons

Annons