Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 27 2018
Senaste Nytt

Oscar Properties förvärvar i Södra Värtan

Vd:n för bolaget. Foto: Oscar Properties.
Vd:n för bolaget. Foto: Oscar Properties.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 12 apr 2017

Oscar Properties har förvärvat fastigheterna Lybeck 2, Lybeck 3 och Ladugårdsgärdet 1:51 i Södra Värtan. Bolaget ser goda möjligheter att utveckla moderna och attraktiva bostäder och kontor på platsen. Förvärvssumman uppgår till 700 miljoner kronor och tillträdet sker första september 2017. 

Fastigheterna förvärvas från AFA Sjukförsäkring och ingår i planarbetet kring Södra Värtan. Projektet innefattar bostäder, förskola och kommersiella fastigheter.

 ser goda möjligheter att utveckla moderna och attraktiva kontor och bostäder på platsen och bedömer potentialen på området till cirka 200 bostäder och cirka 9 000 kvadratmeter kontorsyta. Affären inkluderar bland annat en förvaltningsfastighet om 29 500 kvadratmeter som idag är fullt uthyrd och ger god avkastning fram tills projektstarten.

– Som vi meddelade i februari ser vi en betydande potential att fortsätta utveckla kommersiella fastigheter i Stor-Stockholm. Marknaden för kommersiella fastigheter med fokus på designade, kreativa och yteffektiva kontor växer och vi ser en stark efterfrågan för en Oscar Properties-produkt för kontor. Fastigheterna i Södra Värtan uppfyller våra kriterier för fortsatt lönsam tillväxt både inom moderna bostäder och kontor och genom detta förvärv fortsätter vi vår lagda tillväxtstrategi, säger Oscar Engelbert, VD Oscar Properties.

– Vi tycker att det är väldigt roligt att Oscar Properties tar över utvecklingen av fastigheterna och ser med spänning fram emot att följa utvecklingen i Södra Värtan, säger Anna Berfenstam transaktionschef AFA Fastigheter.

Förvärvet avses finansieras med egna medel och banklån. 

 

Annons

Annons