Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, apr, 23 2018
Senaste Nytt

Sölvesborgs kommun går ut med markanvisningstävling

Bild: Sölvesborgs kommun.
Bild: Sölvesborgs kommun.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 18 apr 2017

De senaste åren har det byggts mycket nytt i Sölvesborg. Denna gång är det ett 11 000 kvadratmeter stort område nära havet med plats för tio-talet friliggande hus eller ett antal radhus som ska bebyggas.

Försäljningen sker genom en så kallad markanvisningstävling och det är första gången Sölvesborgs kommun genomför en sådan för ett helt bostadsområde. Tanken är att en privat exploatör ska kunna ta sig an hela området och skapa en bra boendemiljö.

- Vi som kommun kan ju bara sälja enskilda tomter och vi tror att en byggherre med ansvar för hela området är ett bättre sätt att ta vara på områdets kvaliteter, säger Anette Persson, teknisk chef på Sölvesborgs kommun.

Räknar med ett stort intresse 
Området, i västra delen av Sölvesborg vid Valjeviken, ligger havsnära och till närmaste kommunala badplats med brygga är det inte längre än ungefär 2 kilometer. Närmaste småbåtshamn finns någon kilometer bort.

- Intresset för att flytta till Sölvesborg är stort och trots att Ljungaviken byggts ut i flera etapper är det inte tillräckligt. En av anledningarna till det stora intresset tror jag bland annat beror på att vi nu fått tågavgångar till Kristianstad och Malmö var 30:e minut. Det underlättar för dem som vill arbetspendla. Cykelvägen från det nya området till stationen i Sölvesborg är lite drygt 2 kilometer.

Kommunen räknar med ett stort intresse för området och tror att det största intresset för att exploatera området finns bland lokala byggherrar och hustillverkare.

Annons

Annons