Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jun, 18 2018
Senaste Nytt

Tyréns rekryterar CIO

Claes-Håkan Johansson ny CIO hos Tyréns. Foto: Tyréns
Claes-Håkan Johansson ny CIO hos Tyréns. Foto: Tyréns
Publicerad av
Christer Wiik - 18 apr 2017

Konsultföretaget Tyréns har rekryterat Claes-Håkan Johansson till rollen som CIO på företaget. Den nye CIO:n får nu som uppgift att modernisera, utveckla och effektivisera koncernens IT-miljö och organisation. Det framgår av ett pressutskick från företaget.

Tyréns är ett av Sveriges största konsultföretag inom samhällsbyggnad. Under åren har företaget vuxit kraftigt samtidigt som de tagit fram ett flertal verktyg och metoder som används i utformandet av byggnader, broar, vägar och olika samhällssystem. På samma sätt som digitaliseringen genomsyrar samhället i övrigt har den kommit att bli en naturlig del av samhällsbyggandet.

Claes-Håkans uppgift är att på bästa sätt samla och utveckla verksamhetens digitala kompetens och verktyg för att skapa en ännu bättre leverans till kund. Claes-Håkan kommer närmast från Riksrevisionen och innan dess från oljebolaget Preem där han hade rollen som CIO.

– Vi är glada att kunna rekrytera Claes-Håkan, säger Ulrika Francke, vd för Tyréns. Han har gedigen erfarenhet av att driva och utveckla strategiskt arbete på ledningsnivå. Nu får han en plats i vår ledningsgrupp och ska ta ett övergripande ansvar för genomförandet av koncernens IT-strategi och transformation. Ytterst handlar det om att samla och utveckla Tyréns digitala kompetens och verktyg för att skapa en ännu bättre leverans till våra kunder.

Tyréns står inför flera viktiga projekt som påverkar produktionsmetoder och därmed affärsmodeller. Bland annat pågår utveckling av en ny typ av plattformar för nästa generation av projekteringsverktyg. Tyréns är även ledande inom BIM och har under flera år arbetat med att utveckla detta i verksamheten. CIO:n kommer också att ansvara för att designa, upphandla och implementera en helt ny koncern-övergripande systemplattform.

 

 

Annons

Annons