Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 24 2018
Senaste Nytt

Skanska bygger kontorsfastighet

Illustration: Skanska.
Illustration: Skanska.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 19 apr 2017

Skanska hyr ut cirka 9 000 kvadratmeter till Volvo Cars och Autolivs gemensamma bolag Zenuity, i kontorshuset Piren2 i Göteborg. Hyreskontraktet löper över 11 år och inflyttning sker under sommaren 2017 i samband med att byggnaden färdigställs. 

Zenuity väljer nu att förlägga sitt huvudkontor till Lindholmen i Göteborg. Större delen av kontorshuset kommer att användas för bolagets verksamhet och i markplanet planeras ett café, öppet för allmänheten.

– Att Zenuity väljer att etablera sitt huvudkontor här stärker ytterligare Göteborg och Lindholmens tydliga inriktning mot teknik- och fordonsindustrin. Att de väljer Piren2 gör oss givetvis extra stolta, säger Mats Dynevik, marknadschef, Skanska Fastigheter Göteborg.

Piren2 ligger mitt i ett av Europas främsta teknikkluster, granne med Lindholmen Science Park och Radisson Blu Riverside Hotel. Huset är utvecklat av Skanska och kommer att certifieras enligt det internationella miljöcertifieringssystemet LEED där stort fokus bland annat ligger på energiförbrukning och hållbara materialval.

 

Annons

Annons