Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jun, 18 2018
Senaste Nytt

FB Bostad bygger Vellinge Campusområde

Illustration:  Tengbom.
Illustration: Tengbom.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 19 apr 2017

Den sista markanvisningstävlingen för bostäder inom Campusområdet i Vellinge står nu klar. Uppdraget går till FB Bostad som ska bygga 162 lägenheter, varav minst 58 stycken ska bli hyresrätter.

- En gestaltning som andas ett modernt och hållbart Vellinge, samtidigt som husen känns småskaliga och intima, säger Vellinge kommuns projektledare Linda Ericsson om det vinnande bidraget.

Fokus ligger på ettor och mindre tvåor. Byggnaderna kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver och de kommer att erbjuda bland annat hållbara lösningar som gemensamhetslokaler, gemensam tvättstuga, bilpooler, odlingsväxthus, cykelverkstad, lådcykelpool och rain gardens.

Henrik Lindblad, vd för FB Bostad, säger så här om konceptet:

- Här ska det vara enkelt att leva klimatsmart, och vi vill skapa ett kvarter med en hög social trivsel. Vi har valt lösningar och koncept som ger möjlighet till möten mellan grannar.

Ett exempel på en sådan lösning är Campus-appen som ska tas fram, och som kommer göra det enkelt för de boende att till exempel boka resor med varandra eller dela verktyg eller annat.

- Det här valet innebär att Campusområdet kommer få en bra mix av bostäder som riktar sig till flera olika målgrupper och efter krav från kommunen kommer det även finnas hyresrätter i området. Jag är övertygad om att det kommer bli ett populärt bostadsområde med sitt moderna tänk och närheten till centrum och kollektivtrafik, säger kommunstyrelsens ordförande Carina Wutzler (M).

Det här området är en del av det helt nya, hållbara område som Vellinge kommun utvecklar på Campusområdet i centrala Vellinge. Det kommer att byggas totalt runt 230 nya lägenheter runt de befintliga verksamheterna bibliotek, vårdcentral, folktandvård och gymnasium. Förutom lägenheter innefattar satsningen även en ny kontorsfastighet och ett nytt stationstorg vid Vellinge ängar.

Utsedda byggherrar sedan tidigare är Bonum som ska bygga 53 seniorlägenheter, och Mjöbäcks som ska bygga 14 lägenheter och fem radhus.

Annons

Annons