Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

”Fler offensiva satsningar för ett bättre samhälle”

Tobias Olsson. Foto: Joel Nilsson
Tobias Olsson. Foto: Joel Nilsson
Publicerad av
Conventus2 - 21 apr 2017

Sveriges Arkitekter vill se fler offensiva satsningar för att bygga ett ännu bättre samhälle, skriver organisationen i ett pressmeddelande.

Skola, klimat och trygga miljöer är tre områden i vårbudgeten där relativt små medel kan göra stor skillnad, menar Sveriges Arkitekter som också kräver bland annat större resurser till kommunerna för att skapa klimatsmartare och tryggare städer med arkitekturen som verktyg.

– Vi måste klara av det högatempot i byggandet samtidigt som vi skapar väl gestaltade och trygga livsmiljöer som håller på sikt. Vårbudgeten borde ha löst den situationen genom att minska den skriande bristen på arkitekter, säger förbundsdirektör Tobias Olsson.

Bra utformning av skolbyggnader och skolgårdar, bättre omsorg om lärmiljöerna minskar risken för utsatthet och ökar möjligheterna till koncentrerat lärande. Rejäla skolgårdar förbättrar också folkhälsan, lyfter Sveriges Arkitekter, som kräver att en del av satsningen på skolan ska öronmärkas för lärmiljöer.

– Vi hade velat att vårbudgeten innehöll mer kraftfull politik i fråga om arkitektur och byggande. Men vi ser fram emot ett konkret förslag till ny arkitekturpolitik i den kommande höstbudgeten, säger Tobias Olsson.

Annons

Annons

Annons