Mötesplatsen för dig inom bygg- och fastighetsbranschen, maj, 25 2018
Senaste Nytt

Nu byggs Prolympiaskolan i Gävle

Bild: Prolympia.
Bild: Prolympia.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 21 apr 2017

Nyligen tecknade FastPartner ett 20-årigt hyresavtal med Prolympia i Gävle för en skola om totalt cirka 6.300 kvadratmeter till ett totalt hyresvärde om cirka 244 miljoner kronor.

Möjlighet finns att expandera skolbyggnaden ytterligare i framtiden om behov skulle uppstå. Ytan kommer att anpassas efter Prolympias behov för utbildningsverksamhet från förskoleklass till årskurs 9. Inflyttning beräknas ske i augusti 2018.
    

Fastigheten är belägen i det expansiva Gavlehovs området i Sätra där arenor som Gavlerinken, Gavlevallen och Gävletravet är belägna. Bostäder är under uppförande i området och dessutom är en alldeles ny multiarena snart färdigställd. Skolan, som har en idrottsinriktning, nyttjar arenorna i området och tillför ytterligare en dimension till denna ”nya” stadsdel. Uppförande sker i nära samarbete med hyresgästen Prolympia.
    

– Det känns spännande och inspirerande att få sätta spaden i backen och börja bygga Nya Prolympiaskolan i Gävle. Det är inte varje dag man får bygga en ny skola. Vi har haft ett väldigt nära och bra samarbete med hyresgästen och vi hoppas att det fortsätter framöver säger Fredrik Thorgren, regionchef FastPartner AB

Annons

Annons